A feminine approach


The winter here is rainy and even if it’s not very cold, the weather is not friendly. I just can’t stand the wind and rain cocktail (first: because of the messy hair resulted and second: because I love the sun) and that’s the main reason why it’s a mystery for me how so many people love London, and would love to stay there. But it’s up to everyone. So, in a rainy day, after a long rainy period of time, I found wearing this feminine outfit the best way to cheer up a little. Usually I’m not so bold in choosing an outfit, but when I’m starting to feel depressed, I have to improvise and chase away that negative mood. And what is the best way ? Using a feminine approach in my dressing style, don’t laugh, think where are the colors, where is the romance and love, the peace and tolerance ? In the Feminine Universe. My luck is that I’m able to switch and change, relatively easy, “the teams” and enjoy the benefits of both worlds.  But this tend to turn into a philosophical discussion and it’s not what I intend. The fact is that I perkily wait for your tips and reactions (nobody’s perfect) to my outfit proposal for a rainy day. Let’s pass together through this bad weather because the summer is over there, at few months distance. And we can also cheat and go to islands to have some beach activity during the winter 🙂 That’s a positive thought.

Click on the pictures to see full details.

 

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

8 thoughts on “A feminine approach”

   1. Ma bucur. 😀 Asta era si ideea.
    Iar de melodie ce zici?
    Eu zic, ca e de o frumusete/profunzime rara.
    Si apropo, a fost o dedicatie din adancul sufletului meu, special pentru tine…

 1. Amigas! 😀

  Asta am spus si eu: regulile sunt facute, ca sa fie incalcate…depinde cum le incalci. Si da…n-am spus nimic de culori. Stiu, ca monitor le distorsioneaza.
  Oricum, faci o treaba buna. Felicitari! Tine-o tot asa!
  Te pup.

 2. Interesanta postare…
  Pozele sunt Ok, cu toate ca incadrarile lasa de dorit, mai ales in a doua poza si in ultima. Mereu se lasa mai mult spatiu in fata, aproape niciodata in spate, mai ales daca personajul principal (tu, in cazul de fata) trebuie scos in evidenta (e doar o observatie).
  Cum am mai spus, imi plac foarte mult botinele. Si poseta e foarte simpatica. De data asta, parca, as renunta la esarfa (pare din alta poveste si incarca excesiv tinuta). In rest sunt multumita, imi place.
  Multumesc pentru vedere din spate! Am avut ocazia sa admir la lumina zilei originalitatea hainei, micile detalii, care o fac atat de speciala.
  Ah da, sa nu uit si de bratara…e foarte draguta.
  Chiar ai reusit sa adulci un pic de vara, o raza de soare in zilele morocanoase de iarna. Esti o vie pata de culoare pe strazile Madridului, o fetita dulce din povesti… Pacat, ca Romania n-are cine s-o inveseleasca… 😉

  1. N-am prea înţeles critica referitoare la încadrarea în poză, poate-mi explici mai detaliat. Mie-mi par ok toate pozele (le-am ales dintr-o mulţime de cadre). Eşarfa îmi place foarte mult cum vine, rupe puţin (prin material şi mai ales imprimeu) monotonia unui roşu-negru destul de polarizat. Oricum, ai văzut în ultimele poze că am renunţat la eşarfă (pentru a se observa mai bine modelul de pe bluză).
   Update: între timp, în Madrid s-a făcut chiar cald (20 de grade ieri) şi nu mai plouă (e soareee!!).

   1. Ce-i cu reactia asta de copil bosumflat? Hai, ca te pup, si-ti trece! 😀
    1. N-a fost critica, ci observatie, pentru a preveni anumite greseli din viitor. E spre binele tau, nu?
    2. Lucrurile pozitive, pe care le-am spus, nu le-ai observat, hihi? Ai preferat sa le treci cu vederea? Ok… 😀

    Referitor la esarfa, ce stiu eu…? Tu esti expert. A fost doar o parere.
    In generat evit sa incarc gatul prea mult cu esarfe si coliere prea, sa le zic, mulate, pentru ca, in primul si in primul rand, gatul se scurteaza prea mult, si nu e un lucru tocmai indicat. Si da, am observat, ca in incapere ai renuntat la asarfa (ai facut foarte bine), de aia am si avut cu ce sa compar. 🙂

    Iar referitor la incadrarea pozelor, distanta, spatiu, in care este indreptat capul/privirea/corpul subiectului fotografiat, trebuie sa fie mai mare, decat distanta din spatele lui. Este de preferat, ca spatiu (denumit “spatiu activ”, daca subiectul se afla in miscare) sa fie deschis, aerisit, sa-i ofere dinamism si echilibru imaginii… In acest fel dai de inteles, ca se deschid noi orizonturi, noi perspective, lasi loc imaginatiei (exemplu – poza nr. 5). Cand acest spatiu este scurtat, poza are un aer mai pesimist/trist. E ca si cum, limitezi visele, sperantele personajului principal (poza nr. 7). Nu stiu, daca am reusit sa explic foarte bine. Discuta, eventual, cu un fotograf profesionist, si te va lamuri, iti va confirma spusele mele. Citeste si despre “regula treimelor”, “regula de aur” si altele! Te vor ajuta sa obtii niste poze spectaculoase, valoroase si din punct de vedere artistic. Pentru ca da, fotografia este o adevarata arta, si in lipsa unui talent, unei intuitii, unui simt artistic (nu ne nastem genii) chiar e nevoie sa cunoastem niste reguli si, daca nu sa le respectam de fiecare data, macar sa tinem cont de ele uneori.
    Iata niste articole, care ar trebui sa te ajute:
    http://www.prolook.ro/articles-and-news.aspx?type=article&id=1&lang=ro-RO (citeste mai ales “Simplu si aproape” si “Regula treimilor”);
    http://davidsss.ro/index.php/2010/07/photo-lectia-1-incadrare-si-compozitie/ ;
    http://www.scribd.com/doc/37718917/Reguli-de-Compozitie-in-Fotografie .
    Dupa ce ai facut cunostinta cu toate aceste reguli, sunt convinsa, ca ai inteles deja, de ce e bine sa mai folosim si “crop” uneori, mai ales daca incadrarea initiala a fost total gresita.
    Insa nu uita, regulile sunt facute, ca sa fie incalcate, dar fa-o cu inteligenta si originalitate! Succes! Te pup. 🙂

    P.S. Ma bucur, ca la tine e soare si frumos. La mine e ceata deocamdata…

   2. Hai măi, sugestiile sunt primele pe care le vezi, nu ? De-asta m-am legat de ele. Acum, sincer ştiu despre regulile din fotografie, dar uneori nu mi se par fair şi atunci le încalc. Oricum, ai să vezi că mulţi dintre profesionişti chiar, o fac atunci când simt ei aşa. Tocmai aici stă geniul (nu că m-aş compara eu): în a încălca regulile şi a reuşi “lucrări” extraordinare. La fotografiile care sunt cu fundal încărcat, sigur, aş putea să blurez tot ceea ce “încurcă” ochiul, dar detaliile (mele) se văd destul de bine. Mai e şi o altă chestie: la tine, pe monitorul tău, culorile se pot vedea altfel decât la mine pe monitor, şi de-aici şi confuzia. Oricum, uite, ca să te fac mulţumită, am să lucrez mai atent la poze. Amigas ? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s